Online marketeer

Solliciteer nu

Online Marketeer

Ben jij een ervaren Online Specialist die klaar is voor een uitdagende carrière stap? Museum Boijmans Van Beuningen is op zoek naar een Online specialist die het aandurft om onze middelen verder vorm te geven, de verhalen verder te brengen en zicht te hebben en te houden op het bereik en effect ervan. Een collega die zich vastbijt in strategische content strategie en -creatie, continu op zoek is naar optimalisatiemogelijkheden en manieren om impact te maken. Ga er dan even voor zitten, want wij hebben namelijk een hele leuke functie als Online Marketeer waar jouw naam op staat!

De afdeling Marketing en communicatie van Museum Boijmans Van Beuningen zoekt per direct een 


Online Marketeer

 ( 32 uur per week)

Part-time · Rotterdam

Wat ga je doen?

Als Online Marketeer ben jij degene die onze websites, het ticketingsysteem en e-mailmarketing naar een hoger niveau tilt. Met jouw kennis ga je ervoor zorgen dat onze content aansluit bij de doelgroep en dat we onze klanten nog beter kunnen bereiken. Denk aan het verhogen van onze opt-in’s, maar ook aan het optimaliseren van de customer journey. Als Online Marketeer ben je verantwoordelijk voor het operationele snijvlak van e-mailmarketing, websitebeheer, front-end ticketing en marketingcommunicatie voor een klein deelproject waar je eigenaar van bent. Je bent het eerste aanspreekpunt voor onze online partners en je bepaalt op basis van data de beste doelgroepen voor de wervings- en behoudscampagnes. Ook ben je in staat vanuit je rol heldere adviezen te formuleren en ben je niet schuw in het delen van creatieve ideeën. 

Wat neem je mee?

Je brengt zelf sowieso mee: een HBO werk- en denkniveau met een relevante opleiding en minimaal 3 jaar werkervaring. Je bent taakvolwassen en kunt zelfstandig werken. Je kunt prioriteiten stellen en hebt een goede beheersing van de Nederlandse en de Engelse taal. Je beschikt over technische knowhow en hebt aantoonbare affiniteit met bijvoorbeeld SEO, SEA, CRM systemen en de werking van API koppelingen. Je bent technisch vaardig en weet je weg te vinden in email marketing tools en software zoals Google Analytics en Tag Manager. Tot slot kun je technische vraagstukken behapbaar presenteren en behandelen.

Je hebt kennis over diversiteit & inclusie en weet dit te vertalen naar je werk. Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met museale programmering, kunst en educatie.

Jouw afdeling: Marketing en Communicatie

Je werkt in het team Marketing en communicatie onder leiding van het afdelingshoofd. Je fungeert als sparringpartner voor de Marketeer (specialisatie: growth hacking) en werkt veel samen met verschillende afdelingen, waaronder ICT, Relatiebeheer en filantropie en Publiekszaken. De vijf medewerkers van de afdeling Marketing en communicatie hebben hun eigen specialisatie: Pers & Media, Growth Hack Marketing, Corporate Communicatie, Social Media en Online Marketing. De afdeling is voorzien van stagiairs en/of afstudeerders. We werken in teamverband aan campagnes en projecten, brainstormen regelmatig en samen zijn we verantwoordelijk voor onze (online) uitingen. Plezier in combinatie met hard werken staat bij ons centraal. De sfeer op kantoor is informeel en dat merk je direct als je bij ons binnenstapt. Als team zorgen we ervoor dat we elkaar altijd helpen. Ook ben je aanspreekpunt voor relevante externe partijen, zoals webdevelopers en ticketproviders.

Wat bieden wij?

Bij Museum Boijmans Van Beuningen is er ruimte om te groeien. Binnen onze organisatie en op persoonlijk niveau. Je krijgt een jaarcontract met uitzicht op verlenging, voor 32 uur per week. Salariëring vindt plaats volgens de museum-cao schaal 9 (minimaal € 3.187,- en maximaal € 4.141,- bruto op basis van 36 uur per week) en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij fulltime dienstverband). Pensioen bij het ABP.

Verder kun je gebruik maken van personeelskorting in daghoreca en de museumwinkel, bedrijfsyoga op het dak van het depot en het e-learning platform Goodhabitz. 

Word jij onze nieuwe collega?

Om de combinatie van deze wensen te toetsen, vragen we je geen standaard motivatiebrief te sturen. Als je hierdoor aangesproken bent, vragen we je – naast uiteraard je CV – de  vragen  in het apply form zo wervend en inspirerend mogelijk te beantwoorden. Beperk je tot maximaal 250 woorden per vraag. 

Reageer uiterlijk 23 februari via onderstaande button.

Meer informatie

Bij vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Demelzha Blinker (Hoofd marketing & communicatie) via demelzha.blinker@boijmans.nl 

De eerste gesprekken vinden in de vorm van een speeddate digitaal plaats op dinsdag 5 en donderdag 7 maart 2024. De 2e gesprekken vinden op locatie plaats op dinsdag 12 maart 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Museum Boijmans Van Beuningen beleeft een spannende tijd. We openden het Depot Boijmans Van Beuningen: ’s werelds eerste (en enige) publiekelijk toegankelijke collectiegebouw. Met Zuid.Boijmans Van Beuningen verkennen we de rol van een museum in het sociale weefsel van de stad. Tegelijk is ons monumentale museumgebouw gesloten voor renovatie en vernieuwing. Het museum staat daarmee met één been in het verleden en één been in de toekomst. Vanuit het oogpunt van marketing en positionering ontwikkelt het museum daarom een nieuwe strategie. Tegelijkertijd is er genoeg gaande in de waan van de dag: reizende tentoonstellingen, het volop draaiende Depot en allerlei samenwerkingen met interne en externe partners.