Medewerker collectiebeheer

Solliciteer nu

Medewerker collectiebeheer

Heb je een speciale voorliefde voor prenten en tekeningen en affiniteit met toegepaste kunst en wil je een cruciale rol spelen in het beheer van onze wereldberoemde collectie? Dan is onderstaande vacature iets voor jou.

Per 1 september zijn wij op zoek naar:


Medewerker Collectiebeheer (16 uur per week)

Part-time · Rotterdam

Wie zoeken wij?

We zien graag in jou een gedreven collega met hart voor de collectie (op papier) en een scherp oog voor detail. Je werkt zorgvuldig en weet flexibel om te gaan met werken onder druk. En samen met je teamcollega’s voel jij je verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in Depot Boijmans Van Beuningen en zorg je ervoor dat de collectie Museum Boijmans Van Beuningen vakkundig wordt beheerd met als specialisatie prenten en tekeningen.

Wat ga je doen?

  • Je bereidt (complexe) aanvragen voor werken op papier voor in TMS

  • Je neemt deel aan verschillende collectiebeheerwerkzaamheden zoals fotografie van de collectie, inpakworkshops, kunst op aanvraag.

  • Je begeleidt Integrated Pest Management en de schoonmaak van de depotcompartimenten

  • Je zorgt voor een goede toegankelijkheid van het depot aan medewerkers en externen, begeleidt hen en houdt toezicht.

  • Je verricht interne transporten en bereidt externe transporten voor en geeft begeleiding en uitvoering aan de installatie van objecten.

  • Je registreert verplaatsingen van de objecten, en zorgt voor een volledige standplaatsregistratie in TMS.

  • Je ondersteunt het inrichtingsteam van de tentoonstellingen.

  • Verzorgen van de opslag en van het interne transport van de collectie

  • Verrichten van (preventief) conserveringswerk aan de collectie.

  • Uitvoeren van koeriersreizen.

Wat breng je mee?

·         Aantoonbare ervaring in art handling

·         Nauwkeurigheid en goede communicatieve vaardigheden

·         Stressbestendigheid en flexibiliteit

·         Resultaatgericht en creatief

·         Ervaring met geautomatiseerde systemen; TMS is een must, Conservation Studio en office is een pre.

·         Goede mondelinge en schriftelijke beheersing van Nederlands en Engels

De afdeling
Museum Boijmans Van Beuningen herbergt een collectie van wereldniveau en ondergaat momenteel een grootschalige renovatie. Toch staat ons programma niet stil. Onze beroemde collectie blijft zichtbaar in het Depot: het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld waar ruim 154.000 kunstwerken worden beheerd en getoond.
De afdeling Collectiebeheer is een nieuw gevormde afdeling binnen Museum Boijmans Van Beuningen en faciliteert een veilige en verantwoorde manier van omgaan, opslaan, verpakken, installeren en verplaatsen van kunst. Onder de afdeling Collectiebeheer valt ook het Bruikleenbureau die het interne, uitgaande en inkomende bruikleenverkeer van Depot Boijmans Van Beuningen organiseert. De afdeling Collectiebeheer werkt nauw samen met alle afdelingen die onze collectie willen laten zien voor diverse doeleinden. Hierbij valt te denken aan tentoonstelling extern of intern, een event of exclusief bezoek, maar ook dragen zij zorg voor de collectie van de privéverzamelaars.

Wat bieden wij?
Naast je in een uitdagende en afwisselende functie in een inspirerende omgeving werkt, waar je een bijdrage levert aan het behoud en de toegankelijkheid van een unieke kunstcollectie en samen werkt in een gepassioneerd team, vindt salariëring plaats volgens de museum-cao schaal 5 (minimaal € 2.491,- en maximaal €3.016 ,- bruto op basis van 36 uur per week).  
Een contract voor de duur van één jaar.
We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij fulltime dienstverband).
Pensioen bij het ABP.

Verder kun je gebruik maken van personeelskorting in daghoreca en de museumwinkel, bedrijfsyoga op het dak van het depot en het e-learning platform Goodhabitz.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met je in contact.

Solliciteren kan tot en met 15 juli via de link. De sollicitatiegesprekken vinden plaats op 23 en 25 juli.

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid, zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen onze organisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Saskia de Jong, hoofd Collectiebeheer, via sjong@boijmans.nl

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.