Marketing en communicatieadviseur

Solliciteer nu

Marketing en communicatieadviseur

Als Marketing en Communicatie-adviseur bij Museum Boijmans Van Beuningen ben jij dé regisseur voor de bedrijfscommunicatie en marketingcommunicatieprojecten van onze grote tentoonstellingen. Jij weet met jouw expertise de ondersteuning en kaders te bieden om naar een volgend niveau te brengen.


De afdeling Marketing en Communicatie van Museum Boijmans Van Beuningen zoekt per direct een

Marketing en communicatieadviseur
(32 uur per week)

Part-time · Rotterdam

Wat ga je doen?

Als Marketing en communicatieadviseur ben jij de regisseur van onze inspanningen – van visionaire planning tot vlekkeloze uitvoering. Je zet zelfstandig (externe) communicatie, marketing- en mediastrategieën op, adviseert over de inzet van marketingcommunicatiemiddelen en werkt mee aan de productie daarvan. Dit zodat (het merk) Museum Boijmans Van Beuningen optimaal onder de aandacht van alle relevante doelgroepen wordt gebracht. Als stevige gesprekspartner schakel je gemakkelijk tussen strategisch denken, plannen en de praktische uitvoering. In projecten heb je van ontwikkeling tot realisatie en evaluatie een rol. Je analyseert opkomende vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken en brengt helder kansen en risico’s in kaart.

Je verbindt, adviseert en ondersteunt jouw collega’s proactief bij de stappen die we zetten om onze organisatiemissie en marketingopdracht te realiseren. Dit alles met een uitstekend gevoel voor wat er maatschappelijk speelt en welke positie Museum Boijmans Van Beuningen heeft. 

Wat neem je mee?

Het is belangrijk dat je affiniteit hebt met diversiteit en inclusie en weet dit te vertalen naar je werk. Verder breng je sowieso mee: een werk- en denkniveau op HBO of WO-niveau. Je bent een communicatieprofessional met minstens 5 jaar werkervaring, bij voorkeur in een seniorrol in de cultuursector. Ervaring in de museumwereld is een pré. Je hebt een vasthoudende aanpak en een goed oog voor vormgeving en beeld. Teksten schrijven en redigeren gaat je makkelijk af.

Jouw afdeling: Marketing en Communicatie

Je komt te werken in het team Marketing en communicatie onder leiding van het afdelingshoofd. Je werkt samen met een poule van deskundige, gedreven collega’s. Bovendien maak je deel uit van de projectgroep die de collectiepresentatie vormgeeft en werk je nauw samen met de gemeente Rotterdam en met de afdeling Relatiebeheer en filantropie van het museum in het kader van renovatiecommunicatie. De vijf medewerkers van de afdeling Marketing en communicatie hebben hun eigen specialisatie, zoals Pers, Social Media, Growth Hack Marketing en Online Marketing. De afdeling is voorzien van stagiairs en/of afstudeerders. Plezier in combinatie met hard werken staat bij ons centraal. De sfeer op kantoor is informeel en dat merk je direct als je bij ons binnenstapt.

Wat bieden wij?

Bij Museum Boijmans Van Beuningen is er ruimte om te groeien. Binnen onze organisatie en op persoonlijk niveau. Je krijgt een jaarcontract voor 32 uur per week met uitzicht op verlenging. Salariëring vindt plaats volgens de museum-cao schaal 10 (minimaal € 3.468,- en maximaal € 4.506,- bruto op basis van 36 uur per week) en is afhankelijk van opleiding en werkervaring. We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij fulltime dienstverband). Pensioen bij het ABP.

Verder kun je gebruik maken van personeelskorting in daghoreca en de museumwinkel, bedrijfsyoga op het dak van het depot en het e-learning platform Goodhabitz. 

Word jij onze nieuwe collega?

Om de combinatie van deze wensen te toetsen, vragen we je geen standaard motivatiebrief te sturen. Als je hierdoor aangesproken bent, vragen we je – naast uiteraard je CV – de  vragen  in het apply form zo wervend en inspirerend mogelijk te beantwoorden. Beperk je tot maximaal 250 woorden per vraag. 

Reageer uiterlijk 23 februari via onderstaande button.

Meer informatie

Bij vragen over de inhoud van de vacature kun je contact opnemen met Demelzha Blinker (Hoofd marketing & communicatie) via demelzha.blinker@boijmans.nl 

De eerste gesprekken vinden in de vorm van een speeddate digitaal plaats op dinsdag 5 en donderdag 7 maart 2024. De 2e gesprekken vinden op locatie plaats op dinsdag 12 maart 2024.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld. 

Museum Boijmans Van Beuningen beleeft een spannende tijd. We openden het Depot Boijmans Van Beuningen: ’s werelds eerste (en enige) publiekelijk toegankelijke collectiegebouw. Met Zuid.Boijmans Van Beuningen verkennen we de rol van een museum in het sociale weefsel van de stad. Tegelijk is ons monumentale museumgebouw gesloten voor renovatie en vernieuwing. Het museum staat daarmee met één been in het verleden en één been in de toekomst. Vanuit het oogpunt van marketing en positionering ontwikkelt het museum daarom een nieuwe strategie. Tegelijkertijd is er genoeg gaande in de waan van de dag: reizende tentoonstellingen, het volop draaiende Depot en allerlei samenwerkingen met interne en externe partners.