Institutioneel Fondsenwerver

Solliciteer nu

Institutioneel Fondsenwerver

“Museum Boijmans van Beuningen bezit een collectie op wereldniveau en wordt gesteund door betrokken particulieren, bedrijven, fondsen, stichtingen en de gemeente Rotterdam.

Die steun en betrokkenheid van deze groepen is essentieel voor het functioneren van het museum. Het team Relatiebeheer & Filantropie zorgt voor het vinden, betrekken en onderhouden van de relaties met deze stakeholders. Ben jij iemand met een liefde voor kunst die goed kan schrijven en netwerken? Voor de versterking van dit team zijn we op zoek naar een:

I


Institutioneel Fondsenwerver (32 uur per week)

Part-time · Rotterdam

Wie zoeken wij?

Je kunt goed schrijven en argumenteren, met inhoudelijke kennis van kunst en de museale wereld. Je werkt zelfstandig, planmatig en gestructureerd met het oog op de lange termijn. Je bent resultaatgericht, kunt goed omgaan met verschillende deadlines tegelijkertijd. Je kunt de projecten van het museum verbinden met de voorwaarden en het beleid van de fondsen en subsidieverstrekkers.

Wat ga je doen?

Je bent verantwoordelijk voor de werving van gelden bij publieke en private fondsen, in binnen- en buitenland. Je schrijft en redigeert aanvragen voor tentoonstellingen, aankopen, educatieve programma’s, projecten, onderzoeken/publicaties en restauraties. Daarbij onderhoud je ook de contacten met de fondsen, je bewaakt en begeleidt het aanvraagproces en verzorgt de voortgangs- en eindverantwoording. Je werkt nauw samen met de verschillende inhoudelijke en uitvoerende afdelingen.

Wat breng je mee?

  • HBO of WO opleiding, bij voorkeur in kunst en cultuur

  • Minimaal drie jaar relevante werkervaring
  • Financieel onderlegd met een scherp oog voor details
  • Breed netwerk binnen de fondsen en subsidieverstrekkers
  • Aantoonbare affiniteit met en interesse in kunst
  • Goede beheersing van de Nederlandse taal
  • Flexibel in werktijden

Wat bieden wij?

Een uitdagende baan waarin je bijdraagt aan het Museum Boijmans Van Beuningen van de toekomst: een levende en levendige plek in het hart van Rotterdam waar kunst, cultuur en natuur elkaar naadloos ontmoeten. Salariëring volgens de museum-cao, schaal 10 (min 3368, max 4406). We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij FT dienstverband), personeelskorting in daghoreca en museumwinkel, pensioen bij ABP.

Interesse?

Spreekt deze rol je aan? Dan komen we graag met je in contact.

Solliciteren kan tot en met donderdag 30 april 2023 via de onderstaande link.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je mailen naar karel.greven@boijmans.nl.

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen onze organisatie.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.