Hoofd Tentoonstellingsbouw en art-handling

Solliciteer nu

Hoofd Tentoonstellingsbouw en art-handling

Heb jij ervaring met tentoonstellings- of decorbouw? Weet je iets van art-handling? Vind je het leuk om mensen te inspireren en aan te sturen? Voel je je thuis in een museum dat in ontwikkeling is; met diverse locaties zoals een openbaar depot, Zuid. Boijmans en een museumgebouw in renovatie?

 Is een voldoende niet genoeg voor jou?

Dan gaan wij graag met je in gesprek over de vacature van

Hoofd Tentoonstellingsbouw en art-handling (36 uur per week, per direct)

Full-time · Rotterdam

Wie zoeken wij?

Je hebt relevante werkervaring, zowel in praktische uitvoering als in aansturing. Je hebt ervaring met verschillende projecten tegelijkertijd, je bent op de hoogte van (internationale)bruikleeneisen. Je hebt een breed netwerk van art-handlers, technici, bouwers, meubelmakers, producenten en leveranciers. Een aansturende rol ligt je goed, maar als het nodig is spring je zelf ook in op de werkvloer. Je kan inzoomen en uitzoomen, je legt de lat hoog en je bedenkt graag oplossingen voor complexe technische vraagstukken.

Deelname aan projectgroepen, aansturen van je eigen medewerkers en inhuurkrachten en meedenken met kunstenaars in creatieve processen, het gaat je allemaal goed af. Je kan makkelijk samenwerken en communiceren op alle niveaus. Je denkt vooruit, bent kostenbewust en milieubewust, werkt planmatig, nauwkeurig en je komt je afspraken na. En bovenal, je houdt je hoofd koel.

Wat ga je doen?

Als Hoofd Tentoonstellingsbouw en art-handling ben je eindverantwoordelijk voor de technische kant van de tentoonstellingsbouw en art-handling (hanteren, verpakken, vervoeren) als het gaat om externe bruiklenen en medeverantwoordelijk als het gaat om collectie.

Daarnaast speel je een rol bij de technische begeleiding van kunstenaars bij het maken van nieuw werk in opdracht van het museum. Je levert bijdragen aan de ontwerpteams rondom de renovatie van het museum met het oog op bruikbaarheid voor tentoonstellingen en presentaties. Je adviseert collega’s, en je gaat je team samenstellen. Er zijn namelijk een aantal openstaande vacatures op jouw afdeling. Er is ruimte om te leren en te ontwikkelen. 

Wat breng je mee?

  •  Je hebt minimaal 3 jaar relevante werkervaring.
  • Je hebt een breed relevant netwerk.
  • Je hebt overwicht, je houdt overzicht over de zaken waar jij verantwoordelijk voor bent, je hebt geen probleem met meekijkend publiek.
  • Je hebt actuele materiaalkennis en hebt een voorkeur voor duurzame keuzes.
  • Je kan functioneren in een dynamische organisatie met vele belangen en stakeholders.
  •  Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je hebt kennis van computerprogramma’s als illustrator en CAD. Kennis van TMS en AFAS is een pre.

De afdeling tentoonstellingsbouw en art-handling is onderdeel van het cluster Inhoud en maakt deel uit van de afdeling Presentaties. Je legt verantwoording af aan directeur Presentaties.

Wij bieden

Een interessante functie in een aantrekkelijke werkomgeving bij een museum van wereldklasse. We hanteren de museum CAO en het salaris is min 2.940,-, max 3.849,- bruto op basis van 36 uur per week. En in december een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij FT dienstverband), personeelskorting in daghoreca en museumwinkel, je museum jaarkaart wordt vergoed, pensioen bij ABP. Collectiviteitskorting zorgverzekering

Interesse

Spreekt deze functie je aan? Dan komen we graag met je in contact.

Solliciteren kan tot en met 29 augustus 2022 via http://vacature.boijmans.nl.

De sollicitatie gesprekken vinden plaats op 7 en 9 september (eerste ronde) en 14 en 16 september (tweede ronde).

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid, geven wij de voorkeur aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen onze organisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Cathy Jacob, directeur Presentaties, via jacob@boijmans.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.