Hoofd Beveiliging

Solliciteer nu

Hoofd Beveiliging

Museum Boijmans Van Beuningen bezit een collectie van wereldniveau met grote cultuurhistorische waarde. In 2019 is het museum een noodzakelijke periode van renovatie en vernieuwing ingegaan. Deze zal naar schatting zeven jaar in beslag nemen. Het programma loopt door in deze Transit-periode en de beroemde museumcollectie blijft zichtbaar bij de buren en in Rotterdamse schoolklassen. Ook reist de collectie naar de wereldtop van musea. Ondertussen vordert de bouw van Depot Boijmans Van Beuningen, het eerste publiek toegankelijke kunstdepot ter wereld dat in 2021 opent en waar de 151.000 kunstwerken veilig worden getoond en verzorgd. De eerste jaren na de opening van het depot verwachten we 200.000 bezoekers. Na de renovatie van het museum (verwachte oplevering in 2026) ontvangen we minstens 600.000 bezoekers voor het museum en depot. 


Wij zoeken voor onze afdeling Beveiliging op korte termijn een

Hoofd Beveiliging (28-32 uur)

In verband met de renovatie en de vernieuwing van het museum bestaat de afdeling Beveiliging tijdelijk uit een kleine kern van beveiligers. In de aanloop naar de opening van het depot – verwacht in de tweede helft van 2021 – wordt het team weer opgeschaald. De nadruk ligt in eerste instantie op de ontwikkeling van een nieuw beveiligingsconcept en op het bouwen aan een nieuw team. In de aanloop naar de opening van het depot is ook de beveiligingstechniek een onderdeel van de functie. Op termijn wordt er mogelijk een splitsing tussen een technische- en een aansturende rol gemaakt

PART-TIME · ROTTERDAM

Wie ben je?

Je bent een professional op het vlak van beveiliging, en je hebt ervaring met het aansturen en coachen van teams. Je bent een echte manager. Je staat dicht bij je mensen, weet ze te motiveren, te inspireren, en weet een op elkaar ingespeeld team te bouwen. Klanttevredenheid en gastvrijheid staan bij jou hoog in het vaandel, zonder daarbij de veiligheidsaspecten uit het oog te verliezen.  

Wat ga je doen?

Als hoofd Beveiliging ben je samen met je team verantwoordelijk voor de veiligheid van de collectie, de gebouwen, onze bezoekers en onze medewerkers. Je start met een kernteam van beveiligers, die nu het (gesloten) museumgebouw beveiligen. Als volgend voorjaar het Depot Boijmans Van Beuningen wordt opgeleverd, komt de beveiliging daarvan bij het takenpakket. Het team wordt dan uitgebreid, en de organisatie wordt platter, met veel aandacht voor de medewerkers en meer afwisseling in de werkzaamheden. Gastvrijheid staat daarbij centraal. Je bereidt de overgang naar dit nieuwe concept voor, je stelt een helder afdelingsconcept op, en zorgt voor goed opgeleide en getrainde medewerkers. Voordat we het depot betrekken ben je nauw betrokken bij het inregelen van de beveiligingstechniek, en zorg je samen met je team voor het schrijven van de beveiligingsprotocollen en alle regelgeving rondom de beveiliging van het depot. Verdere opschaling van het team vindt plaats naarmate de renovatie van het museum vordert.

Je bent verantwoordelijk voor het afdelingsbudget, en stemt de inzet van beveiligers af op de behoefte van de organisatie. Je stelt beveiligingsplannen op, je zorgt dat alle veiligheidsprocedures en -voorschriften actueel zijn, bekend in de organisatie, en juist worden uitgevoerd. Je onderhoudt interne en externe contacten, adviseert collega’s over veiligheidszaken, en je bent verantwoordelijk voor de crisis- en calamiteitencoördinatie. 

Functie-eisen

- Afgeronde HBO opleiding, bijv. integrale veiligheidskunde, securitymanagement

- Specifieke opleidingen op het gebied van securitymanagement zijn een pré (RSE, CPP, BAL)

- Ervaring met en opleiding op het gebied van profiling is een pré (CSP)

- Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een leidinggevende positie in de museumwereld of een vergelijkbare culturele omgeving

- Je bent een geboren leider, een inspirerende coach en een kei in het organiseren en prioriteren.

- Je bent communicatief sterk, proactief, oplossingsgericht en stressbestendig.

- Je bent bij voorkeur woonachtig in Rotterdam, of bereid om op termijn naar Rotterdam te verhuizen.

Wij bieden

Een interessante functie, in een aantrekkelijke werkomgeving in een museum van wereldklasse.

De salariëring is marktconform.

Solliciteren kan tot en met dinsdag 3 december 2019. De eerste gesprekken vinden plaats op dinsdag 10 december 2019.  De tweede gespreksronde vindt plaats op maandag 16 december 2019. 

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen de organisatie. 

Reageer uitsluitend via onderstaande button.

Meer informatie

Voor vragen over de functie kun je contact opnemen met Tim van der Spoel, waarnemend Hoofd beveiliging , via Spoel@boijmans.nl

Acquisitie wordt niet op prijs gesteld.