Hoofd Beveiliging

Solliciteer nu

Hoofd Beveiliging

Wil jij deel uitmaken van de afdeling Bewaking, Beveiliging & Veiligheid van Museum Boijmans Van Beuningen? Je werklocatie is Depot Boijmans Van Beuningen, waar we onze bezoekers laten zien hoe wij onze kunst bewaren, conserveren en restaureren. En op de zesde etage, met een prachtig uitzicht over Rotterdam, hebben we onze eigen dag- en avondhoreca.

Voor onze afdeling Beveiliging, bewaking en veiligheid zoeken wij op korte termijn een

Hoofd Beveiliging

Full-time - Rotterdam

Wie zoeken wij?

Je bent een professional op het vlak van beveiliging en je hebt ervaring met het aansturen en coachen van teams. Je staat dicht bij je mensen, weet ze te motiveren, te inspireren en weet een op elkaar ingespeeld team te bouwen. Klanttevredenheid en gastvrijheid staan bij jou hoog in het vaandel, zonder daarbij de veiligheidsaspecten uit het oog te verliezen.

Wat ga je doen?

Als hoofd Beveiliging ben je samen met je team verantwoordelijk voor de veiligheid van de collectie, de gebouwen, onze bezoekers en onze medewerkers. Je bent verantwoordelijk voor het afdelingsbudget en stemt de inzet van beveiligers af op de behoefte van de organisatie. Je stelt beveiligingsplannen op, draagt zorg voor alle veiligheidsvoorschriften en -procedures en ziet toe op de naleving binnen de organisatie. Je onderhoudt interne en externe contacten, adviseert collega’s over veiligheidszaken en je bent verantwoordelijk voor de crisis- en calamiteitencoördinatie.

Wat breng je mee?

 • Afgeronde HBO opleiding, bijv. integrale veiligheidskunde, securitymanagement

 • Minimaal 5 jaar relevante werkervaring in een leidinggevende positie
 • Aantoonbare ervaring met relevante (software)systemen en installaties
 • Specifieke opleidingen op het gebied van securitymanagement zijn een pré (RSE, CPP, BAL)
 • Ervaring met en opleiding op het gebied van profiling is een pré (CSP)
 • Verbindend en coachend leiderschap
 • Je bent communicatief sterk, proactief en oplossingsgericht.
 • Je bent bij voorkeur woonachtig in Rotterdam, of bereid om op termijn naar Rotterdam te verhuizen.

Wat bieden wij?

Je werkt samen met enthousiaste collega’s die allemaal vanuit hun eigen expertise een bijdrage leveren aan het Museum Boijmans Van Beuningen van de toekomst: een levendige plek in het hart van Rotterdam waar kunst, cultuur en natuur elkaar naadloos ontmoeten.

 • Salariëring volgens de museum-cao (minimaal € 3.500 en maximaal € 4500). We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij fulltime dienstverband).

 • Pensioen bij het ABP.
 • Gratis museumjaarkaart, vrijkaarten voor het depot en nog meer leuke voordelen en kortingen.

Interesse?

Word je enthousiast van deze vacature? Dan zijn we erg benieuwd naar jouw reactie!

Solliciteren kan tot en met 18 oktober via http://vacature.boijmans.nl.

De gesprekken vinden plaats op 23 en 27 oktober.

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid, geven wij de voorkeur aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen onze organisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Maarten Horden, Hoofd Bedrijfsvoering a.i. via maarten.horden@boijmans.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.