Conservator educatie

Solliciteer nu

Conservator educatie

Museum Boijmans Van Beuningen zoekt een conservator educatie die op inhoudelijk en uitvoerend niveau mee richting geeft aan de afdeling Educatie en publieksbegeleiding. Je geeft vorm aan een vernieuwende publieksbegeleiding op basis van de missie en visie van het museum. Er zijn verschillende locaties en die vragen om een uitgekiend en divers programma.

In het depot gaat het om de werkzaamheden ‘achter de schermen’ van een museum. Op onze locatie in Rotterdam-Zuid ligt de nadruk meer op de relaties die mensen met objecten en vooral ook met elkaar hebben. Daarnaast werken we ook toe richting het heropenen van het museumgebouw. Als conservator educatie schakel je soepel tussen deze verschillende museale dimensies en zoek je, ongeacht stroming of historische periodes altijd naar verbindingen en actuele, innovatieve educatieve invalshoeken. Een conservator educatie is dus met name verantwoordelijk voor het werken-met en communiceren-over kunst met een duidelijke inhoudelijke onderbouwing richting bezoekers.

Conservator educatie
(30 uur per week)

Part-time · Rotterdam

Wat ga je doen?

Als een van twee conservatoren educatie werk je binnen de afdeling Educatie en publieksbegeleiding mee aan het artistieke programma en draag je bij vanuit jouw kennis en expertise. Verantwoordelijkheden omvatten:

-       Je maakt deel uit van projectgroepen.

-       Je initieert eigen initiatieven en voert deze uit in samenwerking met interne en externe partners.

-       Je zoekt steeds naar een juiste vorm om de inhoudelijke visie van het museum te vertalen richting een innovatieve, toegankelijke maar ook leuke ervaring voor (nieuw) publiek.

-       Je ontwikkelt en realiseert (nieuwe) educatieve strategieën, samenwerkingsverbanden en producten (waaronder onderwijsmaterialen, cursussen, rondleidingen, publicaties, etc.).

Een conservator educatie is deel van verscheidene langlopende projecten. Het museum zoekt een kandidaat met een uitgesproken en vernieuwende visie op museumeducatie in de brede zin. Als conservator educatie is er ruimte om deze visie uit te dragen, maar altijd in verhouding tot de project ondersteunende taken die deel uitmaken van deze functieomschrijving.

Wat breng je mee?

-          Je hebt een master kunstgeschiedenis.
-          Je hebt minimaal vijf jaar ervaring in museumeducatie.
-          Je hebt aantoonbare ervaring in het schrijven en inhoudelijk redigeren van (toegankelijke) teksten en beheerst minimaal de Nederlandse en Engelse taal.
-          Je hebt een vlotte pen en vindt het leuk om voor groepen te spreken.
-          Je hebt ervaring met projectmatig werken, zowel als projectmedewerker als projectleider.
-          Je hebt belangstelling en kennis van de actualiteit en de maatschappelijke opgaven van deze tijd en je geeft mede vorm aan de rol die een museum daarin kan spelen.

Wat bieden wij?
Naast een uitdagende positie in een inspirerende werkomgeving vindt salariëring plaats volgens de museum-cao schaal (minimaal € 3.801,- en maximaal € 5.075,- bruto op basis van 36 uur per week).  
We kennen een eindejaarsuitkering van 3,4%, vakantietoeslag van 8%, 27 vrije dagen (bij fulltime dienstverband).
Pensioen bij het ABP.

Verder kun je gebruik maken van personeelskorting in daghoreca en de museumwinkel, bedrijfsyoga op het dak van het depot en het e-learning platform Goodhabitz.

Interesse?
Herken jij jezelf in dit profiel en ben je klaar voor een nieuwe uitdaging? Dan komen we graag met je in contact.

Solliciteren kan tot en met 26 juni 2024 via onderstaande link.

Museum Boijmans Van Beuningen onderschrijft de Code Culturele Diversiteit. In geval van gelijke geschiktheid, zullen wij de voorkeur geven aan een kandidaat die complementair is aan de (culturele) diversiteit binnen onze organisatie.

Meer informatie

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Lisa Heinis, Hoofd Educatie & Publieksbegeleiding, via lisa.heinis@boijmans.nl.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.